Magyar népszokások


Betlehem A naptári ünnepekhez (karácsonyi, húsvéti ünnepkör, egyéb jeles napok) és bizonyos munkavégző ünnepekhez (szüret, fonó) kapcsolódó szokások, dalok segítségével képzeletbeli sétát tehetünk térben és időben, és részt vehetünk a magyar falvak hétköznapjaiban és ünnepeiben.
Esetenként a közönség közreműködésével megelevenednek a dramatikus népszokások, a hagyományos alakoskodók, a vásárok jellegzetes figurái. Eredeti ruhadarabok (suba, szűr, kalapok) és eszközök (pásztorbotok, kürtök, kolompok, egyéb kellékek) segítségével idézzük meg egy már kiveszett mesterség képviselőit.
A szokásokhoz kapcsolódóan kipróbálhatunk ügyességi játékokat, kézbe vehetünk ritkábban látható magyar népi hangszereket (pl. ütőgardony, facimbalom, tölcséres hegedű stb) megismerhetjük ezek megszólaltatási módjait. Szakképzett táncmester segítségével belekóstolhatunk a magyar néptáncok különféle változataiba. Fotók

Ajánlott időtartam: 30-60 perc 1-4 fő
Ajánlott ár: 60-90 ezer forint


Ifjúsági és felnőtt korosztálynak, vagy családi programként falunapok, vásárok, kulturális rendezvények, táborok kiegészítője lehet. Idegen nyelvű csoportok részére tolmács segítségével szintén bevált program.

Népszokásokat feldolgozó műsoraink a Gyertek ide fiatalok... című sorozatunkban is megtalálhatók.


Óvodáknak engedmény